Raspberry Pi

Raspberry Pi er en lille computer på størrelse med et kreditkort. Med lidt programmerings erfaring er der mulighed for at afvikle ganske mange fine processer. Med Raspberian, et lille OS udviklet særligt til Raspberry Pi, får man en lille fin desktop PC op at køre. Denne single-board computer er ekstremt prisvenlig og giver derfor mange nye muligheder. Selv vil jeg bruge den til at drive noget HTML og video og således få skabt mulighed for udgifts-lettende udstillingsløsninger.

Raspberry Pi Fonden er en britisk registreret velgørenhedsorganisation og det er naturligvis dem der står bag produktionen af Raspberry Pi. Den primære tanke bag RP er en prisvenlig computer til uddannelsesbrug, hvor man kun behøver en skærm og et tastatur. RP er udstyret med en HDMI udgang men også en composite udgang hvilket gør det muligt at sætte RP op på et helt almindeligt TV. Læs mere på fondens hjemmeside og se mange af de fantastiske projekter som løbende bliver udviklet på Raspberry Pi. http://www.raspberrypi.org

En stor tak herfra for at dette er gjort muligt.

Specs

700MHz ARM11
256MB of SDRAM
OpenGL ES 2.0
1080p30 H.264 high-profile decode
Composite and HDMI video output
USB 2.0
SD/MMC/SDIO memory card slot
General-purpose I/O
Optional integrated 2-port USB hub and 10/100 Ethernet controller
Open software (Debian, Fedora and ArchLinux)

Motion collage

HOLBERG - TIL TIDEN. Teatermuseet.

Short clip from motion collage based on selected texts and pictures about Holberg.

Søjlerne i Vanløse

Prospect

Allerede 1 søjle har billedkunstner Peter Stuhr lavet til Vanløse. Prospektet her er udarbejdet i forbindelse med forslag til opstilling af yderligere 6 søjler fordelt på udvalgte pladser i Vanløse.

Hvermandag

Website for hvermandag.dk

Get a free subscription and on mondays you will get a text delivered directly to your inbox written by a Danish author.

» Hvermandag.dk

campau.dk

Portfolio website til billedkunstner Ruth Campau. Indholdssider for grupperede værkserier, bøger, tekster, nyheder og cv.

Kunst til din skærm

Siden er idag lukket men værker kan downloades her:
Bjørn Nørgaard  »Mac »PC
Malene Bach  »Mac »PC
Ulrik Crone  »Mac »PC

(Lavet i Flash - kan ikke afvikles på tablets)
De flydende og bestandigt overraskende værker er blevet til i et tæt samarbejde mellem teknikere, programmører og de tre kunstnere. Gå ind på hjemmesiden »DinSkærm.dk og læs mere om de enkelte kunstnere og deres bidrag. - Download et værk, så du kan opleve, hvordan din computerskærm kan blive omdannet til et stort, levende billede. Skabt af en anerkendt, dansk nutidskunstner.
Projektet er støttet af Kunstrådets Billedkunstudvalg.

Idé & design:
Thomas Holmbäck

iPad lytepost

KÆRLIGHED OG MAGT I KORRIDORENE. Teatermuseet

Kongens kærlighed er en fysisk og digital udstilling om tre kongers elskerinder op gennem Danmarkshistorien og deres betydning for det politiske magtspil: Kirsten Munk, Anna Sophie Reventlow og den mest kendte i dag Grevinde Danner.

Elskerinderne har spillet afgørende ind på den sociale og politiske kultur i magtens højborge. Historien om Grevinde Danner, der først hed Louise Rasmussen og var danserinde og modehandler, før hun blev gift ’til venstre hånd’ med Kong Frederik VII, udspillede sig bl.a. i Frederik 7.’s loge bagest på balkonen i Hofteatret.

Undertegnede har varetaget design, udarbejdet html5 side samt installering af online iPad lytteposter.

» teatermuseet.dk/kongenskaerlighed

Lightscape

Som en del af team'et bag LIGHTSCAPE havde undertegnede til opgave at animere Annemette Larsens geometrier og billeder til projektionen på PRIVA-LITE glas som en til tider transparent facede.
Glasvæggen, der adskiller 2 rum, er opbygget af mørkt, halvgennemskinneligt “spionglas” og en sektion PRIVA-LITE glas, der - afhængigt af strømtilførsel - er glasklart eller mælkehvidt. 

Installationen blev vist under “Nomad Academy Goes Public” Sharjah Art Museum, Sharjah, UAE 2008. » www.nomad-academy.org

Mens “spionglasset” danner skyggefigurer, når man bevæger sig gennem rummene, fungerer PRIVA-LITE glasset som skærm for en computergenereret projekteret animation. Animationen består af en uendelig og uforudsigelig rækkefølge af billeder, der svæver blandt animerede krystaller i forskellige retninger, hastigheder og kombinationer.

Blandt billederne ses både fotos fra det offentlige og fra det private rum: det yderste offentlige rum – med Månen og Saturn og Mælkevejen i spidsen – og intime og nære rum, en filigranagtig tegning, perler formet som en thepotte, hennasmykkede fingre, et øje og et digt om et kys.

I korte intervaller står PRIVA-LITE glasset helt klart: i små glimt er der fri udsigt fra brudekammeret til det “offentlige” rum og omvendt, en pludselig ud- og indsigt, der gør det samlede rum til en transparent, uoverskuelig labyrint.

A CO-PRODUKTION
Dorte Dahlin, visual artist 
Annemette Larsen, visual artist
Team:
Abdul Rahem Salem, visual artist (UAE)
Thomas Holmbäck, media artist
Hans Feldthusen, architect MAA, Aarhus School of Architecture
Production: 2001-2008

Gasværksvejslisten

En gruppe forældre på Gasværksvejens Skole på Vesterbro i København er så frustrerede over politikernes manglende vilje til at gøre noget ved den sundhedsskadelig luft- og støjforurening på og omkring skolen, at de nu stiller op til kommunevalget den 19. november under navnet Gasværksvejslisten – Liste Æ. 

[website, design, flyers, valgplakater]